Online Sim Racing netKar PRO


    Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Share
    avatar
    Luca Mosca
    ---
    ---

    Posts : 924
    Join date : 2011-01-17
    Age : 42
    Location : Soverato (Italy)

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Luca Mosca on Thu Jan 12, 2012 2:27 pm

    Grazie Fabio, ma agire su camber e toe può essere utile ?


    _________________

    RSR Live Timing
    avatar
    Fabio Grippa
    Driver
    Driver

    Posts : 233
    Join date : 2010-10-30
    Age : 33
    Location : Parma, Italy

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Fabio Grippa on Thu Jan 12, 2012 3:43 pm

    Non per cambiare il comportamento in rilascio...li è molto efficacie il differenziale...provare per credere...valori tipici di toe per F3 sono -0.2 davanti e +0.07 dietro...nn mi discosterei molto da questi....sul camber comandano un po' le temeprature, io non uso valori troppo alti (-2 davanti, -0.8 dietro)...
    avatar
    Luca Mosca
    ---
    ---

    Posts : 924
    Join date : 2011-01-17
    Age : 42
    Location : Soverato (Italy)

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Luca Mosca on Thu Jan 12, 2012 3:55 pm

    Ari-Tnx! Smile


    _________________

    RSR Live Timing
    avatar
    Gianluca Bonifacio
    Driver
    Driver

    Posts : 678
    Join date : 2009-06-29
    Age : 35

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Gianluca Bonifacio on Thu Jan 12, 2012 6:16 pm

    come dice Fabio se il tuo problema è quando lasci il gas serve a poco toccare camber e convergenze... riguardo i camber il setup di base della F3 riprodotta in nk dovrebbe essere da -2°45' a -3°45' front e tra -1°45' e 3°15' rear a seconda delle gomme utilizzate.. le convergenze sono circa quelle scritte da Fabio 0°10/0°20 aperta ant e 0°10/0°20 chiusa dietro, totali e non per ruota... poi cmq sono numeri da prendere un pò con le molle e da usare come base di partenza perchè vanno adattati alle temperature delle gomme pista per pista...


    _________________
    avatar
    Fabio Grippa
    Driver
    Driver

    Posts : 233
    Join date : 2010-10-30
    Age : 33
    Location : Parma, Italy

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Fabio Grippa on Thu Jan 12, 2012 6:44 pm

    Effettivamente il camber di un 305 reale è intorno ai valori che dici tu, ma se li uso in netkar le T delle gomme sono molto alte all'interno...inoltre avere un po' meno camber dietro aiuta un pelo in accelerazione credo...per i toe, sapevo circa 0°15' aperta davanti e 0°05' chiusa dietro (che in gradi è -0.250 e +0.083), un pelo meno di quello che consigli tu...ma come dici, valori da riadattare sempre un po'...Ma poi, quella riprodotta in netkar, è una 304 o una 305?
    avatar
    Luca Mosca
    ---
    ---

    Posts : 924
    Join date : 2011-01-17
    Age : 42
    Location : Soverato (Italy)

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Luca Mosca on Thu Jan 12, 2012 7:10 pm

    Lui sostiene quanto segue: Suspect


    PS:....cmq, ari-ari-tnx!
    M Carey wrote:
    Andrea Lojelo wrote:The info I posted this morning are related to the current version. info on the website (at least for the FTarget) and on Lastplace graphs are outdated
    What car do we have? I thought Riccardo Azzoli said quite recently it was a F304 with a Opel Spiess engine.


    _________________

    RSR Live Timing
    avatar
    Gianluca Bonifacio
    Driver
    Driver

    Posts : 678
    Join date : 2009-06-29
    Age : 35

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Gianluca Bonifacio on Thu Jan 12, 2012 7:40 pm

    io sapevo una 302... siamo a posto... asd


    _________________
    avatar
    Luca Mosca
    ---
    ---

    Posts : 924
    Join date : 2011-01-17
    Age : 42
    Location : Soverato (Italy)

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Luca Mosca on Thu Jan 12, 2012 7:53 pm

    Gianluca Bonifacio wrote:io sapevo una 302... siamo a posto...


    cheers lol!


    _________________

    RSR Live Timing
    avatar
    Fabio Grippa
    Driver
    Driver

    Posts : 233
    Join date : 2010-10-30
    Age : 33
    Location : Parma, Italy

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Fabio Grippa on Thu Jan 12, 2012 8:47 pm

    302,303 e 304 in fondo sono la stessa macchina, a parte 2 o 3 aggiornamenti...poi c'è la famiglia 305/306/307, 308/309/310/311, ed oggi e' stata presentata la 312 (l'ultima cifra è l'anno della macchina)! Chiederemo a Kunos che faccia un aggiornamento!
    avatar
    Luca Mosca
    ---
    ---

    Posts : 924
    Join date : 2011-01-17
    Age : 42
    Location : Soverato (Italy)

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Luca Mosca on Thu Jan 12, 2012 8:59 pm

    Wink


    _________________

    RSR Live Timing
    avatar
    Clive Melbourne
    Driver
    Driver

    Posts : 265
    Join date : 2010-01-27
    Age : 39
    Location : France (Irish)

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Clive Melbourne on Fri Jan 13, 2012 5:03 pm

    Andrea Lojelo wrote:those are the characteristic of the engine:
    208 bhp @6250 RPM
    265 Nm @5500 RPM
    with a limiter at 8000 RPM (so very high).
    torque and power goes down quite fast after their maximum, so isn't worth shifting after th 6300 RPM.

    AIM lights are correct are correct.
    {nk folder}\cars\Ftarget\setup\aim.ini
    Code:

    [AIM]
    RPM1=5900
    RPM2=6000
    RPM3=6100
    RPM4=6200
    RPM5=6300
    AL1=1
    AL2=2
    AL3=3
    AL4=4
    CHANNEL1=9
    CHANNEL2=1
    CHANNEL3=2
    CHANNEL4=17
    CHANNEL5=0
    ENABLED=1

    The problem is the sound. if you look at the
    {nk folder}\cars\Ftarget\sfx\engine.nke
    we have the onhigh sound that is used between 7000 and 10000 rpm, that's definitely too high.

    [SAMPLE_4]
    FILENAME=Ftrgt-onhigh.wav
    IN=7000
    OUT=10000

    I'm not sure if this is done on purpose or it's a mistake.

    Does anyone have time to do some experiments with the sound changing the IN and OUT for the samples?
    It should "feel" right to shift at 6300 RPM.
    I would try with the onhigh sample setting IN around 5800-6000 and have an even distribution with the lower revs samples.

    I have been trying to solve the LED blip, for me changing @6300 RPM does not seem right, when you change gear you are already @ 6000 RPM , so you accelerate just 300RPM then change gear again, for me the LED's are always flashing, so here is what i have changed , it seems to be more realistic.

    (backup the original)
    Put this in {nk folder}\cars\Ftarget\setup\aim.ini

    [AIM]
    RPM1=6000
    RPM2=6200
    RPM3=6400
    RPM4=6600
    RPM5=6800
    AL1=1
    AL2=2
    AL3=3
    AL4=4
    CHANNEL1=9
    CHANNEL2=1
    CHANNEL3=2
    CHANNEL4=17
    CHANNEL5=0
    ENABLED=1
    avatar
    Leonardo Ratafia
    Driver
    Driver

    Posts : 244
    Join date : 2010-04-18
    Age : 39
    Location : Montevideo - Uruguay

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Leonardo Ratafia on Fri Jan 13, 2012 6:08 pm

    for what i see here, it´s just a matter or personal taste (if i understand what you are talkin about Very Happy )
    you have to shift at a certain rpm, let say 6300rpm, so you can setup the leds acording to shift when the first led blinks or with the last red led blinking,
    if you set rpm5 to 6800 and you shift at the red leds you will be shifting beyond the power line of the engine.
    avatar
    Clive Melbourne
    Driver
    Driver

    Posts : 265
    Join date : 2010-01-27
    Age : 39
    Location : France (Irish)

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Clive Melbourne on Fri Jan 13, 2012 6:19 pm

    so if the best RPM to change at is 6300, you only have 300/400 RPM in each gear, so that means you are changing gear every 2 seconds.
    The thing that annoyed me with the LED lights was that when you change gear they were already flashing, so they serve no purpose.
    avatar
    Andrea Lojelo
    ---
    ---

    Posts : 12576
    Join date : 2009-04-26
    Age : 38
    Location : Den Haag

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Andrea Lojelo on Fri Jan 13, 2012 6:23 pm

    In this case I think it depends on how you set your gears ratios. Maybe your gears are too close between each other.


    _________________
     
    avatar
    Clive Melbourne
    Driver
    Driver

    Posts : 265
    Join date : 2010-01-27
    Age : 39
    Location : France (Irish)

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Clive Melbourne on Fri Jan 13, 2012 6:27 pm

    i have found the same thing with different setups , I have used the default and today I tried J Anton's. And it is always the same with the LED lights.

    Sponsored content

    Re: Replays/Setup for F3 at Zandvoort

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Oct 24, 2017 1:19 am